Honlap Tomajmonostora Községi Önkormányzat
Épületenergetikai fejlesztések Tomajmonostorán TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00007 PDF Nyomtat Email
Írta: Csőke Attila   
2018 február 14., szerda 13:40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÖSSZEFOGLALÓ TÁJÉKOZTATÓ

 

Kedvezményezett neve: Tomajmonostora Községi Önkormányzat
A projekt címe: Épületenergetikai fejlesztések Tomajmonostorán
Projekt azonosítószáma: TOP-3.2.1-15-JN1-2016-00007
A szerződött támogatás összege: 50 849 401 Ft
A támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.10.31.

 

A beruházás keretében Tomajmonostora településen a Kossuth Lajos Gimnázium Tomajmonostorai Általános Iskolája (Tomajmonostora, Széchenyi utca 59., Hrsz. 237.), és a Főzőkonyha (Tomajmonostora, Széchenyi utca 38., Hrsz. 317.) épületeinek energetikai fejlesztése valósul meg.

 

A KLIK Tiszafüredi Tankerülete által fenntartott iskolaépület, funkciójából adódóan napi kihasználtsággal rendelkezik. Az épület legutóbbi felújításon 2015-ben esett át, de az nem eredményezett komplex megújulást, sem külsőleg, sem belsőleg, az épületre napelemes rendszer telepítésére került sor. Az épület több mint 90 éve épült, gépészeti rendszere 1967-ben került korszerűsítésre, emellett szigetelése csak részlegesen megoldott, a nyílászárók, illetve a födém, és az oldalfalak szigetelése nem megfelelő, amely következtében az épület energiafogyasztása magas, emellett a fenntartására energiapazarló, illetve jelentős költségeket ró a fenntartóra és a tulajdonosra.

 

A konyha épülete a 2016-ban esett át egy átfogó felújításon, jelenlegi besorolása EE (Átlagosnál jobb), azonban a funkciójából adódóan jelentős villamosenergia felhasználással működik, indokolt az energiafogyasztáshoz szükséges villamos energiát megújuló energia alkalmazásával biztosítani.

 

A fenti problémák megoldásaként jelen beruházás keretein belül az iskola épületének külső határoló szerkezeteinek korszerűsítése valósul meg, beleértve az épület teljes homlokzati, födém szigetelését, valamint a külső nyílászárók korszerűsítését üvegezések cseréjével. A jelenleg FF energetikai besorolás alá tartozó épületben megvalósul a meglévő korszerűtlen gázkazán korszerű kondenzációs kazánra történő cseréje, a hőleadók cseréjével és a gépészet korszerűsítésével (intelligens vezérlés) együtt.

 

A Főzőkonyha esetében realizálódik a 10 kWp csatlakozási teljesítményű, hálózatra kapcsolt napelemes rendszer telepítése a villamosenergia-igény kielégítése céljából.

 

A fejlesztés eredményeként az iskola épülete BB (Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelményeknek megfelelő), a konyha épülete pedig CC (Korszerű) energetikai minőség szerinti besorolást ér el.

 

Az iskola esetében a fejlesztés eredményeként csökken az épület fűtése során létrejövő hőveszteség, ezáltal komfortos hőmérséklet érhető el az épületben, valamint a megújuló energiaforrások kiaknázása révén a fenntartási kiadások idővel minimalizálódnak, az így megtakarított pénz pedig egyéb fontos célokra lesz hasznosítható és átfogó programok is finanszírozhatóvá válnak.

 

Az Önkormányzat célja olyan létesítmények kialakítása a fejlesztések által, melyek megfelelnek a jogszabályi előírásoknak, energiahatékonyan és költségtakarékosan üzemeltethetők, valamint maximálisan kielégítik mind a dolgozók, mind az épülethasználók és látogatók igényeit. A beruházás eredményeként a munkakörülmények javulása és a szolgáltatások színvonalának emelkedése várható.

 

 

- Közbeszerzési dokumentáció

- Felhívott gazdasági szereplők listája

- Bontási jegyzőkönyv

- Összegzés az ajánlatok-elbírálásáról

- Építési Kivitelezési Vállalkozási Szerződés

Utoljára frissítve 2018 szeptember 27., csütörtök 05:54
 
Copyright © 2024 Tomajmonostora Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal
 

e-Ügyintézés

 

Pályázati eredmények

ÉAOP-5.1.2/D-2-09-2009-0013 Csapadékvíz elvezetés

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Magyarország.hu