Honlap Közbeszerzés Közbeszerzés 2018
Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér PDF Nyomtat Email
2011 június 30., csütörtök 09:39

   
 

TÁJÉKOZTATÓ 

A Pro Tomajmonostora Nonprofit Közhasznú Kft. az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból sikeres pályázatával Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) kialakítására és működtetésére 53.339.909.-Ft támogatást nyert, melynek keretében megújulhatott a kis lélekszámú település, Tomajmonostora Művelődési háza.  

 A megújult közösségi tér egyike az idén megnyitó több száz sikeresen felújított, kialakított „szolgáltatóháznak”.

 A projekt keretében a meglévő művelődési ház épület tetőterének beépítése, a földszint átalakítása, komplex akadálymentesítése, új konyhai, elektronikai, számítástechnikai és egyéb eszközök, berendezések, bútorok beszerzése valósult meg.

  A kivitelezési munkálatok 2010. decemberében kezdődtek, 2011. június 24-én került sor az elkészült épület műszaki átadás-átvételére. 

 A fejlesztéssel a meglévő szolgáltatások minőségi javulása, új szolgáltatások, programok szervezésére nyílik lehetőség. Az IKSZT a szolgáltatások egy helyben történő integrálásával a lakosság a kulturális, közösségi programokhoz, az aktuális információkhoz sokkal hatékonyabban jut hozzá, mint a hagyományos művelődési házak esetében.

Az IKSZT feladata, hogy változatos információs és közösségi szolgáltatásokat nyújtson az alacsony lélekszámú településeken élőknek. Egyik fontos funkciója, hogy kiszolgálja a fiatalokat, és az egész lakosságot, elsősorban közösségi, közművelődési, egészségfejlesztő programok szervezésével, de helyet ad az - ifjúsági információs pontnak – is. Segíti a helyi lakosok és vállalkozások információhoz jutását, könyvtárat működtet, és internetes hozzáférést biztosít az e-Magyarország ponton. A szolgáltató tér ad helyet a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat információs szolgálatának (MNVH tájékoztatási pont). Az új IKSZT helyet biztosít az Állami Foglalkoztatási Szolgáltatások (ÁFSZ) információs pontjának, civil szervezeteknek, a különböző önszerveződéseknek, és lehetőség szerint a postai szolgáltatásnak és egy helyi vállalkozónak is. Az iskoláskorú gyermekek számára hamarosan indul a tanoda program, a kisgyermekes szülők pedig a biztos kezdet programnak örülhetnek, mely a szülők és a 0-5 éves korú gyermekek számára szervezett foglalkozásokat jelent.

A fejlesztés hatására a hátrányos helyzetű településen a szolgáltatások számának növekedésével, azok minőségi javulásával az életszínvonal emelkedésére, a falu elmaradottságának mérséklődésére számítunk.

Utoljára frissítve 2012 április 21., szombat 17:08
 
Copyright © 2024 Tomajmonostora Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal
 

e-Ügyintézés

 

Pályázati eredmények

ÉAOP-5.1.2/D-2-09-2009-0013 Csapadékvíz elvezetés

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Magyarország.hu