Honlap
TÁJÉKOZTATÓ A TÉLI REZSICSÖKKENTÉS KORÁBBI INTÉZKEDÉSEIBEN NEM RÉSZESÜLT, GÁZ-VAGY TÁVHŐ-SZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉSSEL NEM RENDELKEZŐ HÁZTARTÁSOK RÉSZÉRE PDF Nyomtat Email
Írta: Csőke Attila   
2018 augusztus 28., kedd 08:59

Tisztelt Tomajmonostorai Lakosok!

 

A téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozat alapján a Kormány a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülnek. Háztartásonként egy darab, igénybejelentés nyújtható be az érintett helyi önkormányzatnál, legkésőbb 2018. október 15. napjáig, amely határidő elmulasztása jogvesztő.

 

Jelen eljárásrendben:

 

háztartás: a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 4. § (1) bekezdésének f) pontja szerint az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.

 

Nem felel meg a feltételeknek az a háztartás, amely a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben már részesült, azaz az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III.8.) Korm. rendelet szerinti fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő juttatásban részesült lakossági fogyasztó vagy fogyasztói közösség, illetve a fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 39/2018. (III.12.) Korm. rendelet szerinti, a téli fogyasztási időszakban bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő árkompenzáció jóváírásban részesült, távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági fogyasztó.

 

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

 

Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni szükséges az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható.

 

A Korm. határozat szerint a természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi egyéb, például szállítási, darabolási költséget.

 

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a benyújtott igényeket ellenőrzi.

 

Igénylőlap személyesen az Abádszalóki Közös Önkormányzati Hivatal Tomajmonostorai Kirendeltségén kérhető (Tomajmonostora, Széchenyi út 63.) vagy Tomajmonostora Község Önkormányzata honlapjáról letölthető. Letölthető továbbá az Adatkezelési tájékoztató és az Eljárásrend.

 

A jogosultak a kitöltött, aláírt igénylőlapot 2018. október 15-ig nyújthatják be az Abádszalóki Közös Önkormányzati Hivatal Tomajmonostorai Kirendeltségéhez ügyfélfogadási időben (Tomajmonostora, Széchenyi út 63.) Bodnárné Pomaházi Edit szociális ügyintézőnél vagy postai úton.

 

Tomajmonostora Község Önkormányzata

 

Letölthető dokumentumok:

Utoljára frissítve 2018 augusztus 28., kedd 09:13
 
Copyright © 2023 Tomajmonostora Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal
 

e-Ügyintézés

 

Pályázati eredmények

ÉAOP-5.1.2/D-2-09-2009-0013 Csapadékvíz elvezetés

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Magyarország.hu