Szakkörök, egyesületek, klubok PDF Nyomtat Email
Írta: Csőke Attila   
2016 március 21., hétfő 10:18

Őszirózsa Nyugdíjas Klub

Községünk egyik legaktívabb klubja a nyugdíjas tagokból álló közösség. Rendszeres közösségi és kulturális tevékenységükkel állandó részt vevői a tomaji életnek. Kéthetente klubfoglalkozásokat tartanak, melyek alkalmával születésnapot, névnapot ünnepelnek, aktuális programokra készülnek, beszélgetnek, énekelnek. Minden évben két alkalommal rendeznek a környező települések nyugdíjas klubjainak zenés, táncos, műsoros vacsorát. Ilyen alkalmakkor 120-150 főt látnak vendégül. A klub tagjai szívesen vesznek részt más települések vacsorás rendezvényein, egyéb programjain.

Vezető: Kiss Istvánné

Őszirózsa népdalkör

A nyugdíjas klub tagjaiból alakult 2008-ban az Őszirózsa Népdalkör, az együttes azóta számos fellépésen van túl. Kezdetben 10-12 főből állt, jelenleg 5-6 taggal működik. Előadásaik során népdalokat, népi énekeket adnak elő. A helyi eseményeken, műsorokon és a környező településeken hallhatóak. A legbüszkébbek a Nyugdíjas Ki Mit Tud? versenyén elért eredményeikre, ahol a döntőig jutottak.

Vezető: Kiss Istvánné

Felnőtt színjátszó csoport

2012 novemberében alakult meg a helyi felnőtt színjátszó csoport Tomajmonostorán. Minden évben egy-két vidám darabot megtanulnak és előadnak. A bemutatott művek minden alkalommal nagy sikert aratnak a helyi és a környékbeli közönség körében.

A csoport vezetője: Molnárné Gorzás Andrea, tel.sz: +36(70)625-4488

Sóvirág Néptáncegyüttes

2014-ben alakult, 9 fővel. A csoport tagjai a helyi általános iskola felső tagozatosaiból, valamint pár helyi felnőttből áll. Heti két alkalommal tartanak táncpróbát a művelődési házban. Megalakulásuk óta több alkalommal léptek fel nagy sikerrel, 2016-ban önálló néptáncestet szerveztek, melyet sokan megtekintettek.

A csoport vezetője: Tóth János, Tel.sz.: +36(20)460-8688

Tátika Néptánc Csoport

Az óvodás és általános iskolás korú gyermekekből alakult a Tátika néptánc csoport. A foglalkozások alkalmával elsősorban népi gyermekjátékokat és játékfűzéseket tanulnak, a néptánc alapelemeivel ismerkednek.

Vezetőjük: Mezősi Zsanett

Nagycsaládosok Országos Egyesülete Tomajmonostora

2011 óta működik a Nagycsaládosok Egyesülete Tomajmonostorán. Az egyesületnek jelenleg 14 tagcsaládja van.

Vezető: Varga Sándorné, tel. sz: +36(70)409-1392

Ifjúsági Klub

A tomajmonostorai fiatalok a tartalmas, színvonalas szórakozást tűzték ki célul. Változatos programjaik között szerepel disco, zenés-táncos vacsorás est, farsangi mulatság, disznóvágás, mozi látogatás, különböző sport tevékenység, kirándulás, stb.

Vezetője: Kiss János, tel.sz: +36(70)325-7402

Közép Korúak Klubja

A középkorú lakosság szórakozási igényeinek kielégítésére alakult községünkben a klub. Programjaik között volt már gyereknap, batyus bál, karaoke, családi nap, különböző témájú klubfoglalkozások, stb.

Vezető: Koczó Eszter, tel.sz: +36(30)742-7876

Baba-mama Klub

A gyermekeiket otthon nevelő kismamák és csemetéik számára minden második héten Baba-mama klubos foglalkozás zajlik a művelődési házban. A közös játék mellett a gyermekneveléssel és gondozással kapcsolatos témákat dolgozzák fel szakember, pedagógus, védőnő, gyermekjóléti szolgálat munkatársa, családsegítő munkatársa segítségével.

Vezető: Koczó Eszter Tel.sz: 06/30 7427876

Szalma szakkör

2015 novemberében alakult a helyi művelődési házban. Heti egy alkalommal tanulhatják meg gyerekek és felnőttek ezt a régi hagyományt és annak modernebb változatát. Az elkészült darabokból színvonalas kiállításra került sor.

A csoport vezetője: Molnárné Gorzás Andrea, tel.sz.: +36(70)625-4488

Szövő szakkör

2015 májusában alakult, szintén a művelődési házban. A szőni vágyók minden nap készíthetik szőnyegeiket, tarisznyáikat. A szövés- fonás technikájával igen sokan megismerkedtek a szövő szakkör segítségével. Az elkészült tárgyakat a készítők haza vihetik. A szakköri foglalkozás lebonyolításában minden dolgozó segítséget nyújt.

Tini klub

Az általános iskolások hetedekeseinek és nyolcadikosainak részvételével működik a Tini-klub, melynek során a korosztályt érdeklődő témákat dolgozzák fel, pl.: fodrászkodás, kozmetika, lelki problémák, olvasmányok, fiú-lány kapcsolat, barátság, zene, stb.

A klub vezetője: Koczó Eszter tel.sz: +36(30)742-7876

Báb szakkör

Báb szakkörnek két csoportja működik a művelődési házban, a felnőttek és a gyermekek részvételével. A megtanult bábdarabok előadásra kerülnek, melyekkel a gyermekközönség részére színvonalas, életkoruknak megfelelő szórakozást biztosítanak.

Vezetője: Koczó Eszter tel.sz: +36(30)742-7876

Utoljára frissítve 2016 április 14., csütörtök 08:00
 
Copyright © 2024 Tomajmonostora Község Önkormányzata. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licensz alá tartozó szabad szoftver.
Magázó magyar verzió: Varanka Zoltán - NovoPortal
 

e-Ügyintézés

 

Pályázati eredmények

ÉAOP-5.1.2/D-2-09-2009-0013 Csapadékvíz elvezetés

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér

Magyarország.hu